Přibrali jste po vánocích???

05.01.2010 19:52

Máte pocit, že byste po Vánocích potřebovali Váš jídelníček trochu odlehčit a že jste přibrali např. 1-2 kg? A jako každý nový rok vás to děsně otrávilo, protože Vánoce mají být svátky klidu a míru a proč byste se měli nějak omezovat? Navíc pokud si ten kilogram necháte, za 10 let při tomto tempu to bude 10 kg, a to už bude fakticky dost znát. Ale chceme být zdraví, krásní, spokojení .

Takže pokud se již tak stalojdeme rovnou na získání vaši předvánoční váhy – pokud jste již v systému redukce váhy najeďte přímo na váš program, pokud ne, můžete začít.

Zásadně: NE

-        Zapomeňte na rychlometodu - na hladovění. Tímto způsobem se možná dočkáte jistých úbytků na váze, ale neradujte se předčasně. Z větší části jste se zbavili vody a bohužel přišli i o svaly. Jakmile se vrátíte k normálnímu jídelníčku, váha bude zpět a ještě o kousek víc. Navíc svaly se budují těžko a jedině sval pálí tukové buňky v našem těle.

-        Problematické je i využití léků – sice je zde šance váhového úbytku, ale za cenu vedlejších účinků na tělesné orgány a někdy dokonce dochází i jejich poškození (játra),

-        Nečekejte, že omezením odpoledních sušenek a cukroví a přidáním jednoho rajčete nastanou zázraky. Do boje s přebytečnými kilogramy pravděpodobně budete muset vytáhnout víc osvědčených zbraní, a to dle vašeho věku, protože čím jsme starší, tím se náš metabolismus zpomaluje čím dál více.

Zásadně: ANO

1/ Zlepšete svůj pitný režim. Zde je důležitý více než kdy jindy. Kolik vypít a jak to dokázat vás naučíme.

2/Vyčistěte střeva od všech usazenin, které jste o svátcích více než jindy doplnili a je třeba je dostat ven z organismu. Vhodná je nízkokalorická vláknina. Jaká a jak s ní nakládat,aby nezpůsobila zácpu vám také poradíme. Vláknina s bylinkami hojí, čistí střeva a obnovuje jeho zdravou strukturu a činnost.

3/Doplňte živiny! Spíš než na omezování jídla se tedy zaměřte na pravidelný přísun všech složek důležitých pro správné fungování těla i metabolismu. Jednostranně založené diety mají krátké trvání a shozená kila se velmi lehce vrací nazpátek. Takže hodně živin a málo kalorii- klasickou stravou nejste schopni doplnit, vždy vám budou chybět některé z živinIdeální musí být produkt s vyváženým množstvím živin, ale málo kaloriemi.

Víme jak na to a máme k dispozici produkt, který není doplněk stravy, ale jediný na trhu jako zdravé vyvážené jídlo. Tím zásobíte tělo živinami a snížíte přísun kalorií. Nebude ubývat svalová hmota, nebudete mít hlad a váha půjde dolu.


4/ Kvantitu nahraďte kvalitou! První změnou ve stravování může být např. odbourání sladkých nápojů,  smažených potravin, uzenin, alkoholu a tučných sýrů a zahušťování omáček a polévek. Místo těchto dobrot zařaďte: vodu, čaj, luštěniny, krůtí a králičí maso, ovoce a spoustu zeleniny. Ale i pro použití těchto potravin existují přísná pravidla.

5/ Hlídejte si velikost porcí a pravidelnost v jídle.
6/ Začněte se hýbat! V tomto případě platí pravidlo: každý krok se počítá. Do schodů místo výtahu a vystoupit o zastávku dřív. Pak je třeba přidat i opravdový pohyb, při kterém budete více dýchat, a vaše srdíčku bude muset přidat do kroku kolo, plavání, jogging, tanec, rychlá chůze, běžky.

7/ Začněte pálit tuky v cévách a podkoží pomocí osvědčených prostředků, které máme k dispozici, a které vám i dodají potřebnou energii.

Zavolejte nebo napište si o radu. Pokud začínáte hubnout každým rokem a veškeré pokusy končí po několika týdnech velkým zklamáním, nebo chcete ozdravit svůj organismus, udělejte letos změnu a přiberte si na pomoc odborníka. Obraťte se na výživového poradce, který Vám pomůže nejen sestavit optimální redukční plán a jídelníček, ale bude Vám hlavně průvodcem, rádcem a podporou na celé cestě ke zdravější kondici a optimální váze. Průběžně Vám bude také vám kontrolovat na měřícím přístroji hodnoty důležité k vašemu zdraví. (stav tuků, svalů, minerálů,….).

S přáním všeho nejlepšího do nového roku, hlavně zdraví, štěstí, pohody a klidu.                                                                                                   Eva Kopecká

 

 

 

 

 

 

 

Zpět